latinica  ћирилица
19/03/2019 |  17:59 | Аутор: Б92

Новак: Научио сам лекцију у Индијан Велсу

Новак Ђоковић, најбољи тенисер свијета, обратио се навијачима на Инстаграму гдје им је отркио шта је био највећи проблем у Индијан Велсу.
Новак Ђоковић - Фото: ТАНЈУГ
Новак ЂоковићФото: ТАНЈУГ

Најбољи српски спортиста свих времена поражен је у трећем колу Индијан Велса од Филипа Колшрајбера, што је било велико изненађење.

- Интересантна недјеља за мене, резултатски не како сам желио да буде. Изгубио сам у синглу у трећем колу и у дублу у полуфиналу. Ово је вјероватно један од неколико турнира у цијелом мом животу да сам био бољи у дублу него у синглу - рекао је Новак на Instagram Live

Ђоковић је потом открио шта је био проблем у Индијан Велсу.

- Било је интересантно зато што сам научио неке лекције поново и надам се да сам их научио. Још једном сам добио подсјетник колико је важно да када крене турнир да покушам да се усредсредим на оно што је најбитније, а то је турнир. Чување енергије и рационално трошење енергије ван терена. Одржавање неке стандардне рутине које је функционисала за мене у прошлости. Нажалост, то нисам испоштовао до краја овдје и то признајем - казао је српски тенисер.

Најважније је, каже, да је увидио шта је проблем.

- Не кажем да је то разлог због којег сам изгубио, али вјероватно један од разлога зашто нисам играо најбољи тенис. Први корак ка неком напредовању и корекцији је освјешћавање, односно свјесност да постоји проблем и да сам га идентификивао. Сљедећи корак је стратешки приступ томе, тј. како наставити мудрији. Ово јесте један од најбољих турнира на свијету, желио сам да догурам далеко, али то је спорт. То је вјероватно снажна порука која може бити извучена из ове двије недјеље боравка у пустињи. Слиједи Мајами, надам се најбољем - поручио је Ђоковић навијачима.

Мастерс у Мајамију на програму је од 18. до 31. марта.