latinica  ћирилица
19/03/2019 |  18:43 ⇒ 20/03/2019 | 08:00 | Аутор: СРНА

Задовољство због изградње моста на Сави код Градишке

Предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас да му је драго што је Хрватска напокон дала дозволу за градњу моста на ријеци Сави код Градишке, наводећи да је то проблем мање који оптерећује односе са овом земљом.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

- Дуго година се то чека, низ проблема је било везаних за односе са Хрватском и драго ми је да је то помјерено - рекао је Додик Срни.

Он је изразио увјерење да ће градња моста сада ићи динамиком која је грађевински и организационо могућа.

У разговору са новинарима током посјете Пословном форуму менаџера у Бијељини Додик је критиковао однос Хрватске према проблему намјере да се одлагалиште нуклеарног отпада смјести на граници са Републиком Српском и БиХ.

- Мислим да Хрватска игнорише реакције становништва са десне стране ријеке Уне - оцијенио је он.

Додик је најавио да ће овај проблем бити стављен и на дневни ред Предсједништва БиХ.

- Ми ћемо са нивоа Предсједништва БиХ затражити да се ово питање асполутно стави под потпуни надзор и да се учини све да се то /најављено одлагалиште нуклерног отпада/дислоцира одатле - рекао је Додик.

Хрватски медији објавили су раније да је Влада Хрватске почела припреме за почетак одлагања радиоактивног отпада из нуклеарне електране Кршко у напуштеној касарни Черкезовац на Трговској гори, у непосредној близини границе са БиХ, односно Републиком Српском.