latinica  ћирилица
19/03/2019 |  19:14 ⇒ 21:32 | Аутор: СРНА

Додик: Континуитет успјеха и најбоља могућа употреба ресурса

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас да је Влада Републике Српске за протеклих 100 дана учинила озбиљан напор и да готово нема пројеката у Српској о којима се раније говорило а да нису урађени, раде се или је извјесно да ће бити урађени.
Милорад Додик на панелу о улози жена менаџера и лидера - Фото: СРНА
Милорад Додик на панелу о улози жена менаџера и лидераФото: СРНА

- То је улога и ове Владе да у континуитету настави са свим важним пројектима у Републици Српској, која је успјела да направи 120 километара ауто-пута, изгради болнице у Бијељини и Источном Сарајеву, сада прави болницу у Добоју и Невесињу и реконструише болнице у Зворнику и Градишци, као и низ других пројеката - рекао је Додик Срни.

Он је оцијенио да су економска кретања стандардно добра у Републици Српској, с обзиром на обим бизниса у Српској која има 1,1 милион становника и не може се, како је навео, поредити са економијом Њемачке која има 85 милиона људи.

- Са становишта овога чиме ми располажемо, мислим да је расподјела и употреба ресурса у Републици Српској била најбоља могућа - истакао је Додик, који је предсједавајући Предсједништва БиХ.

Према његовим ријечима, Влада Републике Српске формирана је веома ефикасно, одмах након избора, уз највећу већину икада и са двотрећинском подршком, а након усвајања буџета кренула је у уређивање свих важних односа и пројеката.

На маргини Пословног форума менаџера у Бијељини, гдје је дошао након разговора са предсједником Србије Александром Вучићем, Додик је као будући важан пројекат о којем је било ријечи на састанку у Београду навео изградњу ауто-пута од Добоја према Модричи, Вукосављу, Брчком и Бијељини, до спајања у Рачи са ауто-путем који ће бити изграђен у Србији.

- Прије годину или двије, када смо почели о томе да причамо, многи су рекли да је то предизборни штос, а сада видимо да је реалност - рекао је Додик.

Он је као још један важан инфраструктурни пројекат навео изградњу гасовода који треба да омогући трајно снабдијевање Републике Српске квалитетним енергентом.

- Око тога се и на глобалном нивоу води тешка битка, ко ће дистрибуисати гас. Било би потпуно лузерски не размишљати у смислу да и Република Српска направи квалитетну конекцију на систем гаса - истакао је Додик.

Према Додиковим ријечима, потребно је да се Република Српска сада организационо мобилише, усмјери и посвети изградњи гасовода чија би изградња до Бањалуке, према прелиминарној процјени, коштала 400 милиона евра.

- То је озбиљан новац, али и озбиљна развојна шанса - закључио је Додик.