latinica  ћирилица
20/03/2019 |  08:24 | Аутор: СРНА

Иштван Пастор "Најевропљанин" у области политике

Предсједник Скупштине Војводине Иштван Пастор добитник је признања "Најевропљанин" за 2018. годину у области политике.
Иштван Пастор                                                        (Фото: nspm.rs) -
Иштван Пастор (Фото: nspm.rs)

Пастору је ово признање, које традиционално додјељује Прва европска кућа из Београда, уручено синоћ на свечаности у Старом двору у Београду, саопштено је из кабинета предсједника Скупштине Војводине. 

- Достизање европских вредности није крајњи циљ, него процес у којем свако треба пронаћи своју улогу и дати све од себе да бисмо заједно створили боље и перспективније друштво - рекао је Пастор.

Признање "Најевропљанин" уручено је и амбасадору Турске у Србији Танжу Билгичу и шефу делегације Народне скупштине Србије у Савјету Европе Александри Томић /за област европских интеграција/.

Признање је уручено и генералном директору компаније "Страбаг Србија" Драгану Павелићу /за област привреде - грађевинарство/, генералном директору компаније "Сигма" из Куле Драгану Капичићу /за програм развоја/, као и власници и директорки предузећа "Невена ол ми козметикс" Слободанки Влајчић /за предузетништво/.

Признања су уручена у оквиру свечаности "Европско вече у Београду 2019", која је организована 19. пут.

Заједнички га реализују Прва европска кућа у Београду, Европски покрет у Србији - Вијеће Чукарица, уз подршку града Београда, општине Чукарица, као и пријатеља и покровитеља манифестације.