latinica  ћирилица
20/03/2019 |  09:59 ⇒ 14:37 | Аутор: СРНА

Васић: Бошњаци ће одуговлачити колико год је могуће

Члан Главног одбора СНСД-а Рајко Васић сматра да ће лидер СДА Бакир Изетбеговић и Сарајево учинити све да онемогуће Републику Српску и Милорада Додика, као председавајућег Предсједништва БиХ, да у свом првом налету формирају власт на заједничком нивоу, те да је очигледно њихов план да се одгоди формирање Савјета министара колико је год могуће.
Рајко Васић - Фото: Screenshot
Рајко ВасићФото: Screenshot

- Бошњацима је овакво стање добро. Они држе све конце у Савјету министара и добро им је у оваквој ситуацији - истакао је Васић и додао да за то постоје два разлога.

Он је навео да је први разлог јасно усмјерен против Републике Српске, да не би којим случајем била у узлету, јер би имала и предсједавајућег Савјета министара и предсједавајућег Предсједништва БиХ у првих осам мјесеци, а да је други што бошњачким политичарима одавно није стало до тих, како их зову, државних институција, нити БиХ. 

- Изетбеговић више пажње посвећује томе како ће разбити БиХ блок него што се брине за формирање такозване државне власти - рекао је Васић за Вечерње новости.

Он је нагласио да у цијелој причи која се пласира у вези са формирањем Савјета министара међународној заједници и Западу не треба вјеровати. 

- Међународна заједница има своју причу коју пласира у Сарајеву, када говоре о формирању власти на нивоу БиХ и то није ништа ново. Није први пут да Запад обмањује Србе - рекао је Васић.

Према информацијама Новости, главни кочничар процеса формирања власти на нивоу БиХ су управо СДА и Бакир Изетбеговић, који на све начине из процеса разговора са СНСД-ом и ХДЗ-ом БиХ желе да извуку корист само за Сарајево и Бошњаке, а на штету и Срба и Хрвата, и да свјесно блокирају процес формирања власти све док траје Додиков осмомјесечни мандат на челу Предсједништва БиХ.

Тако Бошњаци и даље не одустају од притисака на Српску у вези са путем БиХ у НАТО, иако им је јасно поручено из Републике Српске да је њен став војна неутралност и да ту неће прихватити никакве уцјене из Срајева.