latinica  ћирилица
20/03/2019 |  11:26 ⇒ 17:58 | Аутор: СРНА

Градишка: У фебруару регистрован 151 мигрант

Начелник Полицијске управе Градишка Бојан Шкорић рекао је да је у фебруару забиљежен појачан број миграната 151 на подручју у надлежности ове управе и да су у том пориоду они починили три кривична дјела која су расвијетљена - једно разбојништво и двије крађе.
ПУ Градишка - прес - Фото: РТРС
ПУ Градишка - пресФото: РТРС

Шкорић је рекао да полиција предузима низ мјера да би се и у случају повећаног броја миграната обезбиједило повољно стање безбједности.

Он је данас на конференцији за новинаре апеловао да грађани пријаве полицији када уоче мигранте.

Шкорић је рекао да у фебруару на подручју које оперативно покрива ова управа нису евидентирана кривична дјела која би изазвала узнемиреност грађана, нарушавања јавног реда и мира у већем обиму и саобраћајне несреће са смртно страдалим лицима, те да се стање безбједности у протеклом мјесецу може оцијенити као задовољавајуће.

Начелник Одјељења криминалистичке полиције Полицијске управе Градишка Бојан Мишетић рекао је да је у фебруару евидентирано 49 кривичних дјела, од којих 44 из области општег, једно из области привредног криминалитета и четири из области безбједности саобраћаја.

"Из области општег криминалитета расвијетљено је 29 кривичних дјела, а по непознатом извршиоцу 17 дјела. Надлежном тужилаштву поднесено је 40 извјештаја против 32 лица. Евидентирано је и 30 кривичних дјела против имовине, од којих је расвијетљено 18. Из области кривичних дјела против живота и тијела евидентирана су два дјела, која су расвијетљена", невео је Мишетић.

Начелник Одјељења полиције Полицијске управе Градишка Дејан Трифковић рекао је да је у протеклом мјесецу евеидентирано 12 нарушавања јавног реда и 32 саобраћајне незгоде у којима је једно лице задобило тешке, а 10 лица лаке тјелесне повреде.

Трифковић је истакао да је у фебруару проведено више акција у области контроле саобраћаја, у којима је евидентирано 1.038 прекршаја.

"Из саобраћаја су искључена 142 возача, од чека 100 због вожње под утицајем алкохола, 40 због управљања возилом прије стицања права на управљање, а два возача из осталих разлога. Из саобраћаја су искључена и 42 возила", навео је Трифковић.

На конференцији за новинаре Полицијске управе Градишка апеловано је да грађани и шумски радници не пале ватру на недозвољеним мјестима, да не спаљују пољопривредни и дрвени отпад у близини шума како не би долазило до избијања шумских и пожара на отвореном простору који могу угрозити људске животе и имовину грађана.

Грађани су позвани да, ако уоче пожар, о томе обавијесте ватрогасце или полицију.