latinica  ћирилица
20/03/2019 |  11:37 ⇒ 11:38 | Аутор: ТАНЈУГ

Италијански десничар и противник вакцинације оболио од богиња

Члан италијанске крајње десничарске партије Сјеверна Лига и један од гласних противника вакцинације Масимилијано Федрига завршио је у болници, и то баш због богиња.
Вакцинација - Фото: РТРС
ВакцинацијаФото: РТРС

Федрига је објавио да је четири дана био у болници пошто је прошле недјеље "зарадио" богиње.

"Добро сам. Сад сам код куће и опорављам се, свима се захваљујем", написао је Федрига на дТвитеру пошто је отпуштен из болнице, преноси Индипендент.

ФОн је познат као један од најгласнијих противника италијанског закона из 2017. о обавезној вакцинацији дјеце прије поласка у школу.

Како се наводи, Федрига је истицао да родитеље не би требало "присиљавати" да вакцинишу дјецу. Он је признао да су његова дјеца вакцинисана, а порекао је и да је експлицитно против вакцинације.

- Увијек сам говорио да сам за вакцину и да је за постизање резултата неопходно повјерење родитеља, а не наметање. Критичари су чак рекли да ћу добити богиње од дјеце, а не схватају да су моја дјеца вакцинисана, као што сам рекао у многим интервјуима - рекао је он у једном од ранијих интервјуа.

Случај Масимилијана Федриге прокоментарисао је и познати италијански љекар Роберто Буриони, који је пожелео Федериги брз опоравак, али и искористио његов случај да укаже на важност вакцинације.

- Једини начин да избјегнемо ову трагедију јесте вакцинација како бисмо спријечили циркулацију тог опасног вируса - нагласио је Буриони.