latinica  ћирилица
20/03/2019 |  12:35 | Аутор: СРНА

Ковач: Влада подржава општине које стварају предуслове за развој

Влада Републике Српске подржава локалне заједнице које стварају предуслове за развоју својих руралних средина и привалачење инвеститора за бањске капацитете, од којих су неки дјелимично или никако искориштени, рекла је данас у Петрову министарка трговине и туризма Репблике Српске Драгица Ковач.
Драгица Ковач - Фото: РТРС
Драгица КовачФото: РТРС

Она је, након посјете бањско-туристичком комплексу Терме Озрен који је у изградњи у Какмужу, рекла новинарима да оваква иинвестирања у инфрастуктуру бањских капацитета јесте начин да се стварају бањски центри у Српској конкуретни понудом и прихватљиви и најзахтјевнијим иностраним тржиштима.

- Пројекат у Петрову је примјер добре сарадње ресорних министарства и Владе Српске са локалним заједницама које су створиле добре услове за инвеститоре - рекла је Ковачева.

Она је напоменула да је ресорно министарство 2016.године препознало и помогло почетак изградње бањско-туристичког комплекса Терме како би се обогатила туристичка понуда Републике Српске, али и подстакао економски развој Петрова.

Ковачева је задовољна што је инвеститор бијељинска компанија Милојевић Гиље-гас испунила уговорне односе, као и што изградња тече предвиђеном динаком, па би радови на објекту требало да буду завршени до краја ове године.

Изазила је задовољство што су изградњом бањског комплекса у овој локалној заједници створени предуслови и наредни пројекат - уређење Туристичке зоне Калуђерица.

Ковачева је најавила да ће Министарство и Влада даље подржавати заједнице које дају једнаке шансе развоју руралних и урбаних средина, како би се побољшали услови живота и тако задржало становништво.

Директор бијељинске компаније Милојевић Гиље-гас Славиша Југовић каже да су, захваљујући доброј сарадљи са Владом Републике Српске, уклоњене бројне административне баријере у изградњи објекта, који ће већ крајем ове године или почетком идуће године бити у функцију.

Начелник општине Озрен Петковић очекује да ће пуштањем у рад Терме Озрен Петрово ући на туристичку мапу БиХ и Европе.

- Како би се употпунио туристички садржај упоредо се ради на Туристичкој зони Калуђерица, како би се туризам као привредна грана општине подигао на завидан ниво, а грађани и пољопривредници осјетили све бенефите - рекао је Петковић.

Министар трговине и туризма Репблике Српске Драгица Ковач у наставку посјете Петрову боравиће у Општинској управи, а потом отићи и на мјесто изградње Туристичке зоне Калуђерица.