latinica  ћирилица
20/03/2019 |  16:07 ⇒ 17:51 | Аутор: РТРС

Шамац: Уручени мотокултиватори за три удружења

Удружење повртара општине Шамац и удружења жена Баткуше и Брвника, добила су мотокултиваторe вриједности 40 хиљада марака. Средства су обезбијеђена у Међународном фонду за пољопривредни развој, посредством Министарства пољопривреде и Општине.

Циљ пројекта који су три шамачка удружења заједно кандидовала Међународном фонду за развој пољопривреде, посредством Министарства пољопривреде и уз подршку Општине, јесте подршка малим произвођачима да побољшају услове рада и остваре веће приходе од пољопривреде.

- Кандидована механизација омогућиће члановима удружења да примијене и користе једну нову и добру механизацију на својим пољопривредним парцелама, односно, ако говоримо о удружењу повртара - у пластеницима, у затвореном простору - рекла је Слађана Товирац, стручни сарадник Јединица за координацији пољопривредних пројеката.

Начелник Одјељења за привреду у општини Шамац Предраг Недић каже да су људи са овог подручја показали интерес и основали удружења путем којих желе да се заједнички организују у пољопривредној производњи, како би на лакши начин обезбиједили опрему и затражили подршку општине да дођу до финансијских средстава.

Удружење повртара општине Шамац и Удружења жена Баткуше и Брвика располагаће са три мотокултуватора и 13 моторних копачица са комплетном опремом и прокључцима, леђним прскалицама и тримерима.