latinica  ћирилица
21/03/2019 |  12:11 ⇒ 12:12 | Аутор: РТРС

Изазвао пожар који се проширио на објекат пумпне станице

Полицијски службеници Полицијске управе Приједор извршили су криминалистичку обраду лица иницијала Л.Г. (1976) из Приједора, због постојања основа сумње да је извршило кривично дјело "Оштећење или уништење јавних уређаја".
Изгорјела пумпна станица локалног водовода - Фото: РТРС
Изгорјела пумпна станица локалног водоводаФото: РТРС

Осумњичени се терети да је у мјесту Копривна дана 17.03.2019. године, око 14,00 часова, приликом извођења пољопривредних радова на њиви, изазвао пожар који је захватио ниско растиње а затим се проширио на објекат водене пумпне станице који се налази у непосредној близини.

Том приликом у потпуности је изгорио кров на наведеном објекта те су оштећене три пумпе за воду а које служе за напајање локалног водовода.

Након документовања и комплетирања предмета против лица Л.Г. Окружном јавном тужилаштву Приједор биће поднесен извјештај за кривично дјело "Оштећење или уништење јавних уређаја", наведено је у саопштењу ПУ Приједор.

ПУ Приједро апелује на грађане да приликом прољетног уређења својих имања, спаљивање корова те другог горивог материјала као и остале послове врше на одговоран и максимално опрезан начин, како не би дошло до пожара и нежељених посљедица.