latinica  ћирилица
21/03/2019 |  12:59 ⇒ 13:08 | Аутор: РТРС

Међународни дан поезије обиљежен у Скупштини Града Бањалука (ФОТО)

Предсједник Скупштине Града, Зоран Талић уступио је мјесто предсједавајућег и скупштинске клупе пјесницима. Умјесто одборничких расправа, у сали 33 низали су се стихови. Није било уобичајених говора, реплика, кривих навода. Говорила је умјетност.
Међународни дан поезије обиљежен у Скупштини Града Бањалука - Фото: РТРС
Међународни дан поезије обиљежен у Скупштини Града БањалукаФото: РТРС

Предсједник бањалучке Скупштине, Зоран Талић, каже поезији треба да буде посвећен сваки дан. 

- Умјетност и култура треба посветити пажњу не само на међународни дан поезије, већ свих 365 дана у години. Писаном ријечју преносе се традиција, култура, историја и обичаји и на тај начин чувамо идентитет нашег народа - рекао је Талић.

Пјесници су низали стихове о љубави, историји и животу. Скупштина Града била је средиште лијепе ријечи, поетске мисли којe су изговарали књижевни ствараоци, они истакнути, афирмисани, али и млади који су тек на путу да постану пјесници.

Међународни дан поезије обиљежен у Скупштини Града Бањалука

Предраг Бјелошевић предсједник удружења књижевника Републике Српске, каже, ово је јединствена прилика да се ода почаст свим пјесницима у граду.

- Јако сам срећан и честитам свим члановима Удружења Свјетски дан поезије. Данашњи догађај је један изварендан знак да дувају неки нови вјетрови у Градској управи, и надам се да ће уистину, не само пјесници него и сви умјетници нашег града, бити почашћени бар на овакве дане умјетности, а надам се и чешће - рекао је Бјелошевић.

Сви учесници, књижевници, истакли су значај овог догађаја с обзиром на чињеницу да је први пут у историји града Бањалука у скупштини обиљежан Свјетски дан поезије.