latinica  ћирилица
21/03/2019 |  13:31 | Аутор: СРНА

Најуспјешнија зимска сезона на Равној планини

На Равној планини на Палама протекла зимска сезона била је најуспјешнија, захваљујући квалитету стаза уређених према свјетским стандардима и указаном повјерењу посјетилаца из цијелог свијета, саопштено је из Ски-центра "Равна планина".
Скијалиште "Равна планина" на Палама - Фото: СРНА
Скијалиште "Равна планина" на ПаламаФото: СРНА

Од почетка зимске сезоне - 1. децембра прошле године, а која још траје, било је 110 дана дневног скијања и 100 дана ноћног скијања у континуитету, као и рекордних више од 800.000 вожњи гондолом и ски-лифтом.

- Гости су уживали у предностима затворене кабинске гондоле, једине у БиХ, у којој су заштићени од хладноће и вјетра и која пружа максималан комфор, уживање у доживљају природе и планине - наводе из Ски-центра.

У саопштењу се наводи да је гостима на располагању било око 13 километара уређених стаза, хиљаду мјеста у ресторану "Гондола", 300 мјеста у колиби на врху планине, као и 1.000 бесплатних паркинг мјеста.

- Да је овај центар прави избор потврђују бројни гости из свијета спорта и јавне личности који су нас посјетили, догађаји које смо организовали у протеклом периоду - наводе из Ски-центра "Равна планина".

У саопштењу је напоменуто да је одржана прва ФИС трка у региону, која омогућава такмичарима освајање првих ФИС бодова у сезони, а учествовали су такмичари из Србије, Чешке, Словеније и Словачке.

Одржани су и штопинг тренинг дјечије репрезентације БиХ, "Мајнекс куп 2019" и многа друга такмичења.