latinica  ћирилица
21/03/2019 |  14:40 | Аутор: Вечерње новости

Ђоковић: Нисам у сукобу са Надалом и Федерером

"Није неопходно да се ствара било каква напетост између нас, ми смо у веома добрим односима", поручио је најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић.

Свјетски број један, Новак Ђоковић одбацио је гласине о сукобу са Рафаелом Надалом и Роџером Федерером, који се односио на смјену предсејдника Асоцијације тениских професионалаца Криса Кермода.

- Видео сам Роџера, били смо на церемонији отварања централног терена. Имали смо мали разговор, није било времена за политичке теме. Надам се да ћемо за то имати времена у наредних неколико дана. Није неопходно да се ствара било каква напетост између нас, ми смо у веома добрим односима - рекао је Ђоковић.

Швајцарски тенисер критиковао је Србина јер нису разговарали прије гласања током којег су представници играча одлучили да Кермоду не одобре продужење уговора.

- Већ је доста ствари одлучено, тако да није неопходно да се састајемо у овом тренутку, видјећемо да ли ће се то десити ове седмице или не - рекао је Федерер.

Српски ас упутио је позив двојици тенисера да изнесу своје изузетно важно мишљење, али и подсјетио да су представници играча гласали да се Кермоду не обнови уговор, а не Савјет играча. 

- Савет је дио структуре, ми нисмо дио одбора и не одлучујемо о оваквим стварима. Чланови одбора су ти који гласају за оно што сматрају прикладним за играче. Роџер и Рафаел су иконе нашег спорта већ дуги низ година и њихова мишљења су изузетно важна за све. Ако желе да буду активни и постану дио тога, званично или незванично, то ће бити добра вијест за све нас – завршио је Ђоковић.