latinica  ћирилица
21/03/2019 |  15:46 ⇒ 15:52 | Аутор: СРНА

Брчко: Српске странке траже хитно уклањање НАТО плаката са школа

На средњим школама у Брчко дистрикту постављени су плакати којима се промовише Нато, а српске политичке партије које чине власт у дистрикту најоштрије су осудиле лијепљење плаката и од директора свих средњих школа затражили њихово хитно уклањање.
Плакати којима се промовише Нато (Фото: ebrcko.net) -
Плакати којима се промовише Нато (Фото: ebrcko.net)

- Плакатима једног војног савеза никако није мјесто у школама, међу дјецом и омладином, а поготово ако се узме у обзир чињеница да се половина становништва БиХ врло енергично противи уласку БиХ у Нато, због његове срамне улоге у агресији на Републику Српску и Србију - наводи се у саопштењу које потписују странке СНСД, СП, ПДП и посланик Урош Војновић.

У саопштењу се наводи да је Нато савез посљедња организација која би дјецу могла учити моралним и људским вриједностима.

- Због тога, од директора свих средњих школа, у којима су се појавили ови срамни плакати, тражимо њихово хитно уклањање или ће сносити све законске санкције - наводи се у саопштењу.

Брчански гимназијалци су јутрос, након доласка у школу, изразили негодовање због затечених плаката, а све то пријавили локалним медијима.