latinica  ћирилица
21/03/2019 |  16:44 ⇒ 17:49 | Аутор: РТС

Жена која је оставила бебу у таксију након тога мирно шетала градом

Мајка која је јуче оставила бебу у корпи у таксију и таксисти рекла да је то мачка и да је причува док она нешто заврши, снимљена је како се након тога мирно шета градом са друго двоје дјеце.
Фотографија са надзорне камере (фото: Vrnjačka televizija) -
Фотографија са надзорне камере (фото: Vrnjačka televizija)

Снимци са сигнурносних камера мјељњачнице у Врњачкој Бањи показали су да се мајка, која је хладнокрвно оставила своје дијете у таксију и није се по њега вратила, након тога шетала мирно, подизала новац са банкомата и није изгледала ни забринуто, ни потресено.

Жена је иначе у такси ушла са двоје мале дјеце и корпом. Како је полицији испричао таксиста, након вожње изашла је из аутомобила и замола таксисту да јој "причува мачку у корпи док се врати".

Међутим, жена се није вратила, таксиста је отворио корпу и видио да се у њој не налази никаква мачка, већ беба!

Преплашени и шокирани човјек позвао је полицију и заједно са полицајцима бебу одвезао у амбуланту Хитне помоћи Дома здравља "Др Никола Џамич".

- Тачно у 15.15 таксиста, који је из Трстеника довезао жену са три дјетета, унио је нама у болницу новорођено дијете. Он нам је рекао да је мама само оставила бебу и отишла. Човјек се нашао стварно у јако неуобичајеној ситуацији и позвао је најприје полицију и заједно са полицајцима дијете довео нама - кажу у Дому здравља.

Како додају запослени у овом здравственом центру, љекари су одмах констатовали да је у питању новорођено дијете, старо највише 48 часова!

- Беба је и даље имала пупчану врпцу која је клемована, у питању је дјевојчица. Одмах смо обавијестили и Центар за социјални рад и дијете смо хитно транспортовали на одјељење неонатологије Опште болнице у Краљеву - кажу у Дому здравља.

Беба је прегледана и смјештена је у Општој болници у Краљеву.

Директорка Сунчица Бабић из краљевачке болнице каже да је беба смјештена по свим правилима, да је тешка два килограма и 800 грама.

- Урађене су лабораторијске, биохемијске и бактериолошке анализе - додала је докторка и рекла да је беба доброг општег стања.

- Успоставила је све виталне функције, дјелује задовољно и здраво и надамо се да ће тако и остати - каже она.

Како РТС незванично сазнаје, жена која је оставила бебу је родом из Смедерева и на привременом је раду у Швајцарској. Жена иначе има седморо дјеце!