latinica  ћирилица
21/03/2019 |  16:45 ⇒ 16:51 | Аутор: РТРС

Ђаковић обишао радове на асфалтирању нове саобраћајнице у насељу Пећани (ФОТО)

Градоначелник Приједора Миленко Ђаковић обишао је данас радове на асфалтирању нове саобраћајнице у насељу Пећани.
Градоначелник Приједора посјетио радове асфалтирања пута - Фото: РТРС
Градоначелник Приједора посјетио радове асфалтирања путаФото: РТРС

Он је рекао да је у оквиру пројекта изградње нових асфалтних улица у Приједору ово прва активност на асфалтирању у насељу Пећани.

- Улица је дужине око 800 метара, а ширина пута ће бити три метра и вриједност радова је по тендеру око 74.500 КМ. Овдје на овом подручју живи око 130 људи који су на овом потезу уз магистрални пут и пругу према Новом Граду и овако ћемо наставити и у другим дијеловима града јер смо успјешно завршили дуговременски проблем застоја тендера и крећемо у извођење свих планираних инфраструктурних пројеката прије свега у путној инфраструктури - истакао је је Ђаковић.

Приједор, асфалтирање

Он је додао да се паралелно са овим врши реконструкција макадамских путева и реконструкција асфалтних путева и тако ће се наставити, са љепшим временом, и у осталим дијеловима града Приједора.

Далибор Павић се у име мјештана насеља Рашковац захвалио Градској управи на разумијевању и што су прихватили иницијативу да се заврши и асфалтира ова дионица.

Асфалтирање (Фото: РТРС)

- Ово је приградско насеље и нама ово много значи јер овдје има преко стотину становника и преко двадесеторо дјеце , улица је врло прометна и сва дјеца која су са десне стране пута овуда иду у школу тако да је нама асфалтирање овог пута веома значајно - каже Павић.