latinica  ћирилица
21/03/2019 |  18:45 ⇒ 18:45 | Аутор: СРНА

Звиздић: Кандидатски статус био би подстрек за реформе

Предсједавајући Савјета министара у техничком мандату Денис Звиздић данас је на састанку са Радном групом ЕУ за подручје западног Балкана рекао да би додјељивање кандидатског статуса у овој години дао снажан подстрек спровођењу реформи за добробит грађана БиХ.
Денис Звиздић - Фото: РТРС
Денис ЗвиздићФото: РТРС

Звиздић је додао да би активирање Акционог плана за чланство у НАТО дало додатни допринос миру и стабилности БиХ и изразио захвалност институцијама ЕУ и земљама чланицама за подршку коју су до сада пружиле БиХ у процесу интеграција, саопштено је из Савјета министара.

Он је истакао да ће тренутни сазив Савјета министара до избора новог сазива радити у пуном капацитету на испуњавању свих задатака и активности који се тичу европског пута БиХ.

Звиздић је рекао да су сви у БиХ свјесни неопходности убрзавања реформских процеса како би био обезбијеђен континуирани напредак на путу ка ЕУ.

Представници ЕУ похвалили су досадашњи ток реформи у БиХ, те поставили низ питања у вези са тренутном политичко-економском ситуацијом и реформским процесима у БиХ, наводи се у саопштењу.

Састанку су присуствовали министри финансија и трезора у Савјету министара у техничком мандату Вјекослав Беванда и спољне трговине и економских односа Мирко Шаровић, те директор Дирекције за европске интеграције БиХ Един Дилберовић.