latinica  ћирилица
21/03/2019 |  20:00 ⇒ 20:19 | Аутор: СРНА

Предсједништво БиХ лидер у кључним сегментима на путу ка ЕУ

Чланови Радне групе ЕУ за западни Балкан данас су у разговору са предсједавајућим Предсједништва БиХ Милорадом Додиком и члановима Предсједништва Жељком Комшићем и Шефиком Џаферовићем нагласили лидерску улогу актуелног сазива Предсједништва у кључним сегментима на путу БиХ ка европским интеграцијама.
Чланови Предсједништва БиХ са дипломатама Радне групе - Фото: РТРС
Чланови Предсједништва БиХ са дипломатама Радне групеФото: РТРС

Чланови Радне групе ЕУ похвалили су Предсједништво БиХ за дато одобрење за закључивање регионалног споразума о ромингу и активности предузете на деблокирању процеса акредитације универзитета у БиХ, истакавши битним постизање консензуса о важним стварима јер тако и ЕУ има добре темеље за сарадњу са БиХ у наредном периоду, саопштено је из Предсједништва.

Чланови Предсједништва БиХ на састанку су исказали спремност за наставак спровођења реформи с циљем акцептирања свих елемената правне тековине ЕУ у домаће законодавство, наводећи да би тај реформски процес додатно био подстакнут добијањем позитивног мишљења Европске комисије о захтјеву за чланство БиХ у ЕУ до краја румунског предсједања Савјетом Уније, наводи се у саопштењу.

Дипломате ЕУ поздравили су остварени напредак БиХ на путу ка ЕУ и изразили очекивање да ће БиХ наставити неопходне реформске процесе.