latinica  ћирилица
22/03/2019 |  08:08 | Аутор: РТРС

Српски трио у другом колу Мајамија

Српски тенисери Филип Крајиновић, Душан Лајовић и Миомир Кецмановић имали су успјешно вече и пласирали су се у друго коло турнира из серије 1.000 који се игра у Мајамију.
Филип Крајиновић - Фото: Тwitter
Филип КрајиновићФото: Тwitter

Најтежи посао имао је Душан Лајовић који је у Мајамију стартовао побједом над Уругвајцем Паблом Куевасом од 2:1 у сетовима. Лајовић је савладао Куеваса послије чак два часа и 15 минута борбе, по сетовима 6:4, 6:7(6), 6:3. У другом колу престижног турнира у Мајамију Лајовић ће играти против петог носиоца Кеија Нишикорија.

Филип Крајиновић је савладао Француза Ербера са 2:0, у сетовима (6:4, 6:4). Након сат времена и 24 минута тениса, српски тенисер је уписао побједу над Французем и тако се пласирао у друго коло. Крајиновић је савладао 49. тенисера на АТП ранг листи, а у наредној рунди противник му је Вавринка који је био слободан у првом колу.

Пласман у наредну рунду изборио је и Миомир Кецмановић, који је у два сета био бољи од Ернеста Гулбиса (6:2, 7:5). Меч је трајао сат и 32 минута, а у 2. колу Кецмановића очекује 28. носилац Француз Френк Тиафое, који је у првој рунди савладао Гофина.