latinica  ћирилица
22/03/2019 |  10:19 ⇒ 13:03 | Аутор: РТРС

Борац м:тел без бијеле заставе у Румунији (ФОТО)

Рукометаши Борца м:тел отпутовали су у раним јутарњим часовима за Румунију, гдје их у суботу од 16.30 часова очекује окршај са ЧСМ Букурешт, у првој четвртфиналној утакмици Челенџ купа.
Рукометаши Борца отпутовали у Румунију - Фото: РТРС
Рукометаши Борца отпутовали у РумунијуФото: РТРС

Иако је пласман међу осам најбољих екипа овог европског такмичења одличан резултат, Борчеви рукометаши не желе на томе стати, него добрим резултатом у Румунији, против првог фаворита за освајање трећег по вриједности европског трофеја, направити добру увертиру за реванш у Бањалуци и нови подвиг.

Ипак, респекта међу "црвено-плавима" не недостаје, првенствено због тога шта је наредни ривал у доброј форми, везао је четири побједе.

- У посљедњем колу побиједили су на тешком гостовању екипи Баиа Маре и то убједљивом разликом. Прије два, три кола побиједили су Динамо Букурешт, учесника Лиге шампиона. ЧСМ је јака екипа, посебно у одбрани. Имају много репрезентативаца, ту је доста познатих играча који су дуго играли Лигу шампиона. Главне снаге су им тај лијеви и средњи бек Тешеира, Бразилац који је до посљедњег Свјетског првенства био први средњи бек репрезентације Бразила. Пивот је Позер, који је први пивот Бразила, а ту је и Тименцев, Рус са шпанским држављанством којег смо упознали у СЕХА лиги, гдје је играо за Мешков Брест. У задње вријеме је био повријеђен ирански репрезентативац Естеки, који је прошле сезоне био пар пута у тиму кола Лиге шампиона. Не знам хоће ли играти, ако буде играо биће још свестранији и још незгоднији - рекао је тренер Бањалучана, Мирко Микић. 

Према његовим ријечима, Борац ће покушати да нађе слабости противника.

- Сигурно је да свака екипа има своје слабости. Једна од њих је умор, с обзиром да имају сличан темпо као ми. Друга је што читајући неке интервјуе видим да су сигурни у побједу. То може бити мач са двије оштрице. Покушаћемо преко нашег мотива да дођемо до доброг резултата – поручио је Микић.

Рукометаши Борца отпутовали у Румунију (Фото: РТРС)

Паклен ритам утакмица, нажалост, оставио је посљедице на тим Борца м:тел.

-  Дејан Унчанин и Горан Даничић су синоћ због повреде напустили терен. Горан се већ дуже жали на повреду глутеуса, Дејан је добио ударац у кољено. Дан прије одласка у Грачаницу млади Марко Лукић је повриједио палац на руци и неће путовати. Имамо ситних повреда. Покушаћемо то ријешити и спремити се да се то не осјети у суботу – истакао је тренер Бањалучана.

Због тога, како је напоменуо, доћи ће и до промијена у игри, јер му је смањена ротација, посебно када је у питању игра у одбрани.

- Вјероватно ћемо морати да изађемо нешто дубље него иначе. До сада смо најчешће играли 6-0 у одбрани, али сада ћемо морати излазити дубље према Тименцеву и Тешеири. Мораћемо да играмо брзо. Много су виши од нас, мијењају два играча у одбрани-нападу и биће простора за брзи центар. Ако Даничић буде максимално спреман, он је доста брз и може да им направи проблема у комбинацији са Дакићем. Због висине, на средини су практично непробојни и мораће се играти брзи центар, са много кретњи, укрштања, покушати са бочних позиција доћи до поготка – најавио је Микић.