latinica  ћирилица
22/03/2019 |  13:27 ⇒ 19:57 | Аутор: СРНА

Додик: Изградићемо нове лидере способне да воде СНСД и Српску

Предсједник СНСД-а Милорад Додик рекао је на предавању полазницима треће генерације Школе нових лидера ове странке, да нема вође без харизме, сљедбеника и организације. Није довољно, каже, да будете рођени за нешто, морате да радите тимски, да у тешким временима доносите одлуке с тимом, али и сами, ако је потребно

- Сад вам могу рећи, на крају свог живота. Успио сам само зато што сам имао карактер и што никада нисам одустао - истакао је Додик.

Овако Милорад Додик дефинише лидерство, не само у политици, већ и у било којој професији. Морате, каже, разумјети контекст у којем се налазите. Имати енергију и срчаност. Бити вјешти у комуникацији и знати шта су приоритети. Имати јасне визије и ставове. Категоричан је, онај ко одређује дневни ред има моћ вође.

- Тешко је остати на власти у демократском друштву и добијати све већу подршку, а ми је имамо, што потврђује чињеница да имамо највећу иснтитуционалну подршку у Српској, да двије трећине посланика у Парламенту стоји иза Владе коју води СНСД - навео је он.

Све су са пажњом слушали млади чланови СНСД-а до 25 година. Њих четрдесет из разних крајева Српске, мотивисани су, кажу, да кроз политички рад, својим знањем допринесу развоју локалних заједница из којих долазе. 

- Потреба младих у нашој локалној заједници је више инфраструктуре када је ријеч о спорту, а радимо на томе да више студената добије стипендије - рекао је предсједник Актива младих СНСД-а у Палама Лука Цицовић. 

- Ово је за мене био изазов, јер су овдје најбољи међу најбољима, и када је ријеч о полазницима и када је ријеч о полазницима и предавачима. Ово је доказ колико СНСД брине за своје наслијеђе и за младе људе - каже полазница Школе младих лидера СНСД-а из Рогатице Аница Обрадовић.

Ова странка у својим редовима има 30.750 младих. У посљедњих годину дана, 48 одсто нових чланова млађе је од 30 година, а чак 30 одсто млађе од 25 година. 

- То показује да млади људи препознају СНСД као једину политичку организацију која брине за младе људе и доноси конкретна рјешења за младу полулацију у цијелој Републици Српској - изјавио је предсједник Актива младих СНСД-а Денис Шулић.

Да су полазници школе младих лидера на правом путу, потврдио је предсједник СНСД-а, који међу многима од оних који су већ прошли кроз школу, већ види будуће политичке вође.