latinica  ћирилица
22/03/2019 |  13:45 ⇒ 15:00 | Аутор: СРНА

Бореновић: Састанак са СНСД-ом биће добра прилика за размјену ставова

Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић рекао је да ће на састанку са представницима СНСД-а, који треба да буде одржан сљедеће седмице, бити разговарано о раду заједничких институција и да ће то бити добра прилика да се види каква су размишљања о будућности БиХ.
Бранислав Бореновић - Фото: РТРС
Бранислав БореновићФото: РТРС

- То ће бити добра прилика за развој културе дијалога. Моћи ћемо да једни друге чујемо и размијенимо ставове. Имамо шта рећи и бићемо врло децидни, као и увијек - рекао је Бореновић новинарима у Сарајеву.

Бореновић каже да је ПДП као снажна опозиција у Републици Српској спреман да подржи неко законско рјешење ако је заиста у интересу грађана који би требало да осјете његове позитивне ефекте.

Он је напоменуо да је ова странка то и потврдила када је Клуб посланика ове странке у Народној скупштини Републике Српске уложио три амандмана на Закон о играма на срећу, која су усвојена.

- Подржали смо тај закон јер очекујемо да на основу тог законског рјешења у буџету Републике Српске буде 30 милиона КМ више и на основу нашег амандмана, највећи дио новца би требало да иде за пронаталитетну политику Српске - нагласио је Бореновић.

Предсједник СНСД-а Милорад Додик изјавио је да ће та странка понудити понедјељак, 25. марта, као нови термин за састанак са руководством СДС-а и ПДП-а или да то буде неки други дан који они желе, али што је прије могуће.