latinica  ћирилица
22/03/2019 |  15:30 ⇒ 20:06 | Аутор: РТРС

Чубриловић: Институције Српске подржаће активности општине Источно Ново Сарајево

Инстутуције Републике Српске подржаће све активности у општии Источно Ново Сарајево, истакао је предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић који је данас посјетио ову локалну заједницу, али и новоизграђену Болницу "Србија".

Са позитивним природним прираштајем и позитивном стопом досељавања становништва, те бројним инфраструктурним пројектима који се раде заједно са Владом Српске и који ће допринијети даљем развоју, Источно Ново Сарајево, како је истакнуто, средина је која на прави начин симболише Републику Српску која се развија и расте.

- Цијенимо да је овај троугао локална заједница и највиши ниво власти, односно Република Српска, како Влада, тако и Народна скупштина добитни рецепт за развој. Само обострана сарадња, помоћ и тај механизам повратне спреге може довести до тога да се раде добре ствари у корист наших становника - поручио је начелник општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић.

- Посебно ме обрадовала чињеница да је овдје сваке године више становника, да се сваке године направи око 500 нових станова, направи и прода, да су то додатни мотиви, додатна средства за развој - истакао је предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић.

Уз жеље да највише посла буде у породилишту, предсједник републичког парламента задовољан је и оним што је видио у новоизграђеној болници Србија.

- Све што је планирано и урађено је. На менаџменту саме болнице је да ово унапређује, сам рад, квалитет посла, обуку кадра и очекујем и сигурно ће имати подршку свих институција Српске да се ово развије у један заиста клинички центар - навео је Чубриловић.

А квалитет рада свакако ће се постићи сарадњом са клиничким центрима, како у Републици Српској, тако и шире. За седам до 10 дана очекује се посјета делегације бањалучког Клиничког центра.

- Предсједника смо упознали и у наредних  седам до 10 дана долазе представници Клиничког центра Српске са свим начелницима одјељења, директорима како би у наредном периоду наши медицински радници добили обуку и усавршили знаља из тих области и пружили најквалитетније услуге становницима ове регије - додао је директор Болнице "Србија" Небојша Шешлија.

Шешлија је потврдио да се процес пресељења одвија према плану и да су у току посљедње припреме како би се у нови објекат смјестила и хируршка одјељења, а Болница "Србија" поерла да ради у пуном капацитету.