latinica  ћирилица
22/03/2019 |  15:59 ⇒ 20:34 | Аутор: СРНА

У суботу сунчано, температура до 23 степена

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра се очекује више облачности у централним, источним и сјеверним подручјима док ће у остатку земље бити претежно сунчано, уз највишу дневну температуру до 23 степена Целзијусова.

Ујутро ведро, око ријека и по котлинама у централним и источним предјелима магла, а током дана сунчано и топлије, саопштено је из Хидрометеоролошког завода Републике Српске.

Дуваће вјетар умјерене јачине источног и сјевероисточног смјера. Најнижа јутарња температура ваздуха биће између минус један и четири степена Целзијусових, на југу земље до десет степена Целзијусових.

Највиша дневна температура ваздуха биће између 13 и 18, на југу земље до 23 степена Целзијусова, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

У Српској и ФБиХ данас је било сунчано.

Температура ваздуха у 13.00 часова: Бјелашница минус четири степена Целзијусова, Чемерно девет, Хан Пијесак десет, Мраковица, Иван седло 11, Гацко, Крупа на Уни и Дринић 13, Бугојно, Сребреница 14, Рибник, Рудо, Невесиње, Бихаћ, Градачац, Јајце, Сарајево и Тузла 15, Бањалука, Бијељина, Зворник, Приједор, Нови Град, Србац, Ливно, Сански Мост и Зворник 16, Брчко, Добој и Дрвар 17 степени Целзијусових.

У Неуму је данас у 13.00 часова измјерена температура ваздуха од 18 степени Целзјусових, Зеници 19, Билећи, Мостару и Широком Бријегу 20, а Требињу, Грудама и Стоцу 22 степена Целзијусових.