latinica  ћирилица
22/03/2019 |  18:59 ⇒ 20:20 | Аутор: РТРС

Одрон у рударској јами код Сребренице затрпао двојицу рудара (ФОТО)

У руднику Компаније Боксит Милићи данас пријеподне догодила се рударска несрећа. Одрон у рударској јами код Сребренице затрпао је двојицу рудара. Компанија Боксит у току дана огласила се саопштењем, у којем је навела детаље несреће и идентитет затрпаних рудара. Полиција и спасилачке екипе су на лицу мјеста.

Цијели дан трајала је потрага за рударима, на које се јутрос око 10 часова обрушила већа количина материјала из кровног дијела припремног ходника.

Како је наведено у саопштењу компаније Боксит, одмах након сазнања, директор Сектора Рударство Драган Симић обавијестио је републичке рударске и геолошке инспекторе који су већ у поподневним часовима били на мјесту догађаја.

Тамо су стигле и екипе хитне помоћи, полиција и спасилачке екипе, које покушавају доћи до рудара.

Сребреница - Боксит Милићи (Фото: СРНА)

Из Боксита су саопштили да су у јамском копу Браћан на подручју Сребренице остали затрпани 44-годишњи Славиша Жугић из Милића и 30-годишњи Бранислав Остојић из Зворника. Наводе, да је ријеч о квалификованим и искусним рударима. 

- Заиста једнан немио догађај и према првим незваничним подацима два радника су настрадала и дошло је до урушавања у јами - рекао је премијер Републике Српске Радован Вишковић.

Начелник сектора полиције полицијске Управе Зворник Владан Василић да се поред полиције на терену налазе и спасилачје екипе.

Надлежни инспектори обавили су увиђај, а даља истрага ће показати да ли је било одређених пропуста који су допринијели да дође до несреће.