latinica  ћирилица
24/03/2019 |  08:17 | Аутор: СРНА

Проходност задовољавајућа, краћа задржавања на граници

Проходност путних праваца у Републици Српској и Федерацији БиХ јутрос је задовољавајућа, док су на граничним прелазима задржавања до 30 минута, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Ауто-пут - Фото: РТРС
Ауто-путФото: РТРС

Из АМС-а подсјећају да ће од сутра, па до 17. априла бити затворен гранични прелаз Иваница-Горњи Бргат због радова у Хрватској. За вријеме обуставе пјешацима ће бити омогућен прелаз.

До краја године актуелни су радови на ауто-путу Градишка-Бањалука због чега је измијењен режим одвијања саобраћаја.

У току је изградња и провођење привременог система наплате путарине на ауто-путу "9. Јануар" Бањалука-Добој, на петљи Маховљани, због чега је на овом локалитету измијењен режим одвијања саобраћаја.

На магистралном путу Карановац-Црна Ријека у мјесту Дабрац у току је санација одрона, па возила пролазе наизмјенично, једном коловозном траком.

У току је изградња прикључне саобраћајнице за насеље Залужани па возила саобреаћају једном траком на магистралном путу Клашнице два-Шарговац.

Због оштећења надвожњака код НИС петрол пумпе у Трну возила иду једном траком преко надвожњака, док теретна возила не саобраћају.

Радови се изводе и на магистралном путу од бањалучког насеља Ребровац према Челинцу и од Челинца према Котор Варошу, затим на дионици Карановац-Црна Ријека, те на регионалним путним правцима Дервиши-Клашнице, гдје је у току изградња тротоара, и Обудовац-Лончари, због изградње пјешачке стазе.

Због активираних клизишта саобраћај је успорен на регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Лопаре /Мачковац/-Челић.

На подручју Бањалуке саобраћај је измијењен у улицама гдје су у току радови.

У ФБиХ на магистралном путу Зеница-Немила због санационих радова у тунелу Врандук два возила саобраћају наизмјенично, једном траком, уз постављену свјетлосну сигнализацију. На овој дионици евидентирана су дужа задржавања.

Једном траком возила саобраћају и на магистралном путу Шамац-Домаљевац, гдје су у току санациони радови.

На магистралном путу Нови Травник-Бугојно због реконструкције моста на улазу у Бугојно на снази је забрана саобраћаја за теретна возила укупне масе веће од седам тона. Алтернативни правац за ову категорију возила је преко Травника и Доњег Вакуфа.

На граничним прелазима јутрос нема дужих задржавања. И даље је због нестабилности моста обустављен саобраћај за теретна возила и аутобусе преко граничног прелаза Брчко-Гуња, док је због радова на хрватској страни забрањен саобраћај за све категорије возила на граничном прелазу Нови Град-Двор.