latinica  ћирилица
25/03/2019 |  08:14 | Аутор: СРНА

Прије подне сунчано и топло, поподне захлађење и киша

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас прије подне биће претежно сунчано уз дневну температуру од 15 до 21 степен Целзијусов, док се поподне очекује наоблачење и постепени пад температуре.

Наоблачење и постепени пад температуре прво ће захватити сјеверозападно подручје гдје се очекује киша мјестимично, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

У вечерњим часовима киша ће падати у већини сјеверних, источних и централних предјела уз осјетно захлађење, а у планинама киша прелази у снијег.

Вјетар ће прије подне бити слаб јужног смјера, а у другој половини дана мијењаће смјер на сјевер умјерене јачине, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха јутрос у 7.00 часова: Гацко минус три степена Целзијусова, Калиновик и Соколац минус два, Вишеград и Рудо минус један, Бјелашница, Фоча, Шипово и Билећа нула, Дринић један, Зеница, Приједор и Нови Град два, Сребреница, Тузла, Добој, Хан Пијесак и Мљечаница три, Бијељина, Мркоњић Град, Чемерно и Бањалука четири, Сарајево, Брчко и Србац пет, Крупа на Уни и Зворник шест, Мостар седам, Требиње осам, Мраковица 11 и Неум 12 степени Целзијусових.