latinica  ћирилица
25/03/2019 |  16:12 | Аутор: СРНА

Канцеларија за КиМ: Микићева смијењена због другачијег мишљења

Канцеларија Владе Србије за Косово и Метохију саопштила је да смјена Весне Микић са мјеста замјеника министра правде у привременим институцијама у Приштини, након изношења става већине о НАТО агресији 1999. године, показује да се представницима Срба на самопроглашеном Косову негира право на другачије мишљење.
Канцеларија за КиМ (Фото: Канцеларија за КиМ) -
Канцеларија за КиМ (Фото: Канцеларија за КиМ)

- То је доказ да су Рамушу Харадинају потребни искључиво послушни и подобни Срби - саопштено је из Канцеларије Владе Србије за Космет.

Из Канцеларије истичу да је Микићева изнијела мишљење које преовладава у српском народу тиме што је агресију на српски народ назвала геноцидом, а албанске сепаратисте терористима. 

- Харадинај и његови сарадници могу да открију још десетине споменика агресорима и терористима, али српски народ неће приморати да поштује оне који су му незаслужено нанели зло - додаје се у саопштењу.

Харадинај је смијенио Микићеву уз образложење да у институцијама у Приштини "нема мјеста за појединце, без обзира на њихову етничку припадност, који могу да омаловажавају заједничке евроатлантске вриједности", јавио је РТС.

Поводом двије деценије од НАТО бомрдовања СРЈ, Микићева је на свом Фејсбук налогу написала да је "над једном сувереном земљом која се деценију уназад борила против албанског тероризма у оквиру својих граница, извршен намјерно планирани геноцид од НАТО алијансе".