latinica  ћирилица
25/03/2019 |  16:45 ⇒ 17:54 | Аутор: РТРС

Требиње: Игралиште на радост дјеце

За неколико дана, екипе грађевинара наставиће реконструкцију спортског терена и дјечијег игралишта у требињском насељу Тини. На око 2.500 квадратних метара предвиђена је уградња новог спортског и мобилијара за дјецу. Цијели пројекат финансира се новцем из градског буџета.

Цијели простор, осим подлоге на спортском терену, биће реконструисан и дограђен. С обзиром на то да је у централном дијелу насеља, биће ограђен заштитном мрежом, да би дјеца и спортисти били изловани од саобраћаја у насељу.

- Имамо простора да заиста урадимо игралиште, које ће бити једно од најмодернијих у Српској. Пројекат се састоји из два дијела – рекоснтукције спортског терена и реконструкције дјечијег игралишта, која су одвојена - каже Марко Рикало, начелник Одјељења за просторно планирање.

На спортском терену биће дограђене постојеће и изграђене нове трибине, и уграђени нови кошеви и голови. Већи захват предстоји на дјечијем игралишту, гдје ће бити уграђен нови безбједнији мобилијар за дјецу.

У мјесној заједници очекују да ће наредни Видовдански фудбалски турнир бити одигран на новом терену. У плану је и кошаркашки турнир.

- Очекујемо да се брзо заврши, ово много значи за мјештане насеља Тини, посебно за малу дјецу, пошто их је велики број - истиче Марко Рикало, начелник Одјељења за просторно планирање.

Дражен Вујовић, предсједник мјесне заједнице Тини истиче и проблеме који су пратили изградњу.

- Јавна набавка расписана је још у новембру, а радови су намјерно заустављени због тешких услова. Тада нас је омела бура,  јер је фирма, која изводи радове, радила на санацији кровова у оном невремену.

 Рикало је потврдио да би реконструкција и изградња требало да буду завршени до маја. Вриједност пројекта, који се финансира из градског буџета, је 180.000 КМ.