latinica  ћирилица
25/03/2019 |  16:47 ⇒ 22:31 | Аутор: РТРС

Заједнички пројекти Владе Српске и УН-а на обострано задовољство

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас у Бањалуци са резидентном координаторицом УН у БиХ Сезин Синаноглу о актуелним темама у вези са имплементацијом пројеката које републичке институције и локалне заједнице широм Српске реализују у сарадњи са програмом Уједињених нација у БиХ.
Вишковић-Синаноглу - Фото: РТРС
Вишковић-СинаноглуФото: РТРС

Досадашња сарадња Владе Републике Српске и УН-а је оцијењена као конструктивна и добра, а саговорници су изразили очекивање да ће и у наредном периоду она бити настављена кроз реализацију заједничких пројеката, на обострано задовољство.

Вишковић је нагласио да су у документу Економска политика за 2019. годину, истакнути највећи приоритети у раду Владе, од којих је продуктивност и конкуретност домаће привреде на првом мјесту, а да затим слиједи образовање кроз нове осмишљене програме у области информационих технологија.

Разговарано је и о другим актуелним темама и планираним програмима УН-а у Републици Српској и БиХ, а Вишковић је истакао да ће Влада Српске наставити да пружа подршку активностима УН-а које могу допринијети друштвеном развоју и ефикаснијој имплементацији предвиђених реформи, саопштено је из Бироа Владе за односе с јавношћу.