latinica  ћирилица
25/03/2019 |  17:48 ⇒ 20:07 | Аутор: РТРС

Соколачки средњошколци зарађују новац како би сви отишли на екскурзију

Иницијативе и изражена хуманост младих показују да се на нове генерације можемо ослонити. Примјер су и соколачки средњошколци, ученици трећих разреда, који на ђачку екскурзију неће отићи док не прикупе средства за све ученике.

Протеклог викенда организовали су хуманитарни турнир у малом фудбалу и баскету и прикупили 1.000 КМ, довољно да се плати одлазак за два ученика. Нису незадовољни, напротив, захвални су за подршку суграђана.

- Неће нам бити довољно 1.000 КМ, тако да нећемо стати са сакупљањем новца. Шаљемо молбе привредницима. Дружење без једног ученика не би било право дружење, тако да ћемо се трудити и и даље. Поносни смо што смо се удружили и што помажемо једни другима - каже Јована Марић, ученица трећег разреда гимназије СШЦ "Василије Острошки" Соколац, а на њене ријечи се надовезао и другар из школске клупе Синиша Шкобо:

- Поред организације и средстава од турнира, захвални смо Шумском газдинству, јер за стручна одјељења организује пошумљавање за дневницу. 

Тешко да соколачко Шумско газдинство може исплатити дневница колико је младих људи спремно да се ангажује на пошумљавању, а позивају и друге колективе да им омогуће да својим радом прикупе што више средстава.

- Увијек може боље и више. Искрено се надамо да ћемо успјети, као што су и раније генерације успијевале - поручује ученица Јована Мијатовић.

Подршка професора није изостала, али с пуним повјерењем, овој и свим предходним генерацијама препуштају организацију хуманитарних активности.

- Ова школа и општина показују да смо у односу на број становника испред свих. Поред њихових активности, подршку очекујемо од општине, града и привредника - напомиње Данило Тадић, професор и разредни старјешина.

Вјерујемо да ће њихова хуманост бити награђена подршком, јер до маја и одласка на ђачку екскурзију у Грчку преостало је нешто више од мјесец дана.