latinica  ћирилица
25/03/2019 |  22:09 ⇒ 26/03/2019 | 08:27 | Аутор: РТРС

Велики бод Србије у Лисабону (ФОТО)

Фудбалска репрезентација Србије у првом мечу квалификација за одлазак на Европско првенство 2020. године, одиграла је неријешено у Лисабону са Португалом (1:1).
Фудбалска репрезентација Србије - Фото: AP
Фудбалска репрезентација СрбијеФото: AP

Изабраници селектора Младена Крстајића одиграли су добар меч у Лисабону, током читавог меча успјешно су парирали актуленим шампионима Европе, па бод освојен у овом дуелу може касније имати и те како велику тежину. С друге стране Португал послије два кола и двије домаће утакмице има само два бода на свом конту, што је мало ко очекивао. У првом колу група Б португалци су ремизирали са Украјином, у мечу без голова. 

Србија је повела у седмом минуту, послије прекршаја Патрисиа над Гаћиновићем. Сигуран реализатор најстроже казне био је капитен Душан Тадић. Имао је и Португал неке своје прилике, али на голу је био сјајан Дмитровић. У 30. минуту домаћин је остао без најбоег играча Кристијана Роналда, који је након једног трка за лоптом осјетио јак бол у препони, и морао је вaн терена. 

Португал - Србија (фото: Немања Николић)

Ипак, Португал у 41. минуту изједначава на спектакуларан начин, погодио је Данило ударцем са 25 метара. Био је то, заиста еврогол Данила. 

Одмах у следећем нападу Србија је могла до новог водства, али Митровићев покушај са неколико метара одлази преко гола. 

У наставку меча "орлови" у почетним минутама имају неколико добрих прилика, али покушаји Тадића, Љајића, Лазовића нису имали јачине и прецизности, и резултат остаје непромјењен. 

Имао је и Португал своје прилике, од којих треба издвојити ону из 75. минута, када је Максимовић пожртвованом интервенцијом спасио сигуран погодак. 

На крају велики реми, који Србију и те како оставља у игри за пласманом на ЕУРО. 

 У другом мечу групе Б Украјина је као гост савладала Луксмебруг са 2:1, и изабраници селектора Андреја Шевченка сада воде на табели са четири бода из два сусрета.