latinica  ћирилица
26/03/2019 |  10:50 ⇒ 12:35 | Аутор: РТРС

ПУ Зворник: Дан отворених врата

Поводом обиљежавања 4. априла - Дана полиције Републике Српске, на паркинг простору Полицијске управе у Зворнику одржана је традиционална манифестација "Дан отворених врата", а Управу су посјетили малишани из дјечијег вртића "Наша радост".

Дјеци је презентован рад полиције, али и техничка средства и опрема којом располажу организационе јединице ове Управе.

Током једночасовног дружења, припадници Полицијске управе потрудили су се да на дјеци прихватљив начин представе материјално-техничка средства која користе у свакодневном раду и уједно укажу да је безбједност најмлађих један од главних циљева Полицијске управе.

- Ово је само једна од активности коју спроводе полицијски службеници, а која је везана за обиљежавање дана Полиције. Највећу пажњу привукли су опрема и техничка средства коју користе Јединица за подршку и Полицијска станица за безбједност саобраћаја - каже Раденко Васиљевић, командир Полицијске станице за безбједност саобраћаја.

Знатижељни малишани нису крили одушевљење виђеним. Ову прилику су искористили и да питају све што их занима.

- Они сваке године дођу да виде шта то има занимљиво. Њима је јако интересантна посјета полицији. Занима их шта то  полиција има од опреме, а ми обрађујемо у старијој групи и тему саобраћај, тако да и у оквиру те теме организујемо посјету - истакла је васпитач Сара Бирчаковић.

Наглашено је да су едукативне акције овог типа важан сегмент у образовању и васпитању дјеце, али и да ће и убудуће припадници Полицијске управе водити рачуна о безбједности најмлађих Зворничана, нарочито у зонама вртића и школа.