latinica  ћирилица
26/03/2019 |  11:03 ⇒ 15:17 | Аутор: РТРС

Хапшења у Уљанику: Под истрагом 12 бивших челника

Дванаест чланова бивше управе ријечког бродоградилишта Уљаник ухапшено је јутрос у опсежној полицијској акцији, у којој је на цијелом истарском подручју спровело више од 100 припадника полиције.
Ријечки "Уљаник" (Фото:  Uljanik PR) -
Ријечки "Уљаник" (Фото: Uljanik PR)

Према писању хрватских медија, још се не зна ко је све тачно ухапшен. Иначе, радници тог бродоградилишта су данас шести дан у штрајку.

Полицијска акција се изводи у сарадњи са Тужилаштвом, а у току је претраживање куће дугогодишњег предсједника управе пулског Уљаника Антона Брајковића, који је одступио с функције давне 2004. године, а наслиједио га је тадашњи директор финансија Ђани Росанда.

Хини су у МУП-у потврдили да је Уред за сузбијање корупције и организираног криминала у сарадњи са Жупанијским државним тужилаштвом рано јутрос почео хапшења и претрагу кућа и службених простора на истарском подручју.

Портпаролка МУП-а Марина Мандић је рекла да је криминалистичко истраживање везано за "спровођење реструктурирања бродоградилишта из Ријеке, односно пословање групе подузећа".

Због величине и сложености ове акције у којој учествује више од 100 полицајаца формиран је штаб који координира све активности, а у МУП-у кажу да очекују “да ће акција трајати током цијелог дана.

Фото: Курир/Танјуг