latinica  ћирилица
26/03/2019 |  12:19 | Аутор: СРНА

Стефановић: Посебно добра сарадња са Полицијом Републике Српске

Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић изјавио је данас да српска полиција у спречавању свих видова криминала добро сарађује са колегама из Црне Горе и БиХ, посебно са Полицијом Републике Српске.
Небојша Стефановић - Фото: ТАНЈУГ
Небојша СтефановићФото: ТАНЈУГ

Стефановић је рекао новинарима да се та сарадња, усмјерена посебно на борбу против свих видова организованог криминала, одвија путем размјене информација.

Он је додао да Србија има добру сарадњу и са САД.

Стефановић је подсјетио да је Србија транзитна држава за разне видове криминала, али и да у њој покушавају да се склоне криминалци и из мањих земаља, због чега је неопходно да полиције региона сарађују.

Након приказа опреме и возила које је Влада САД донирала МУП-у Србије и Управи царина, Стефановић је рекао да ће и ова донација допринијети подизању капацитета полиције и цариника у борби против свих нелегалних активности.

Он је навео да је донација вриједна 1,2 милиона долара и да је намијењена граничној полицији, служби за борбу против организованог криминала при МУП-у, као и Управи царина Србије.

Стефановић је захвалио САД за донацију, истичући да се сарадња полиције Србије са америчким колегама одвија и кроз разне врсте обуке.

Амерички амбасадор у Београду Кајл Скот рекао је да се и овом донацијом наставља континуирана сарадња Србије и САД на спречавању свих видова криминала.

Он је напоменуо да је од 2006. године америчка помоћ српској полицији кроз опрему и обуку износила 12 милиона долара.

На подршци САД захвалио је и директор Управе царина Србије Милош Томић, истичући да ће она омогућити ефикаснији рад царинских служби.