latinica  ћирилица
26/03/2019 |  13:02 ⇒ 13:03 | Аутор: СРНА

Шикман: Врата полиције увијек отворена за грађане

Управа Министарства унутрашњих послова Републике Српске за полицијску обуку организовала је данас "Дан отворених врата" у оквиру којег су се студенти, ђаци основних и средњих школа и дјеца из предшколских установа у Бањалуци упознали о раду и начину школовања полицијских службеника, те дијелу њихове опреме.
Бањалука - Управа МУП-а Републике Српске - "Дан отворених врата" - Фото: СРНА
Бањалука - Управа МУП-а Републике Српске - "Дан отворених врата"Фото: СРНА

Начелник Управе МУП-а Републике Српске за полицијску обуку Миле Шикман рекао је новинарима да је циљ ове манифестације унапређење и развијање односа са грађанима Српске.

Он је истакао да многа истраживања показују да је та сарадња на врло високом нивоу, те да је циљ да се она побољша.

- Добри односи са грађанима су један од најбољих гараната безбједности лица и имовине, што је основни задатак полиције. Врата полиције су за грађане увијек отворена - поручио је Шикман.

Он је навео да је полиција данас своје госте упознала са дијелом опреме и наставних средстава за обуку полицајаца, као и са полигоном безбједне вожње и симулатором за везивање сигурносног појаса.

- Припадници Специјалне антитерористичке јединице гостима су показали вјежбе са службеним псима - рекао је Шикман.

Окупљени основци рекли су новинарима да су данас научили нешто ново када је ријеч о раду "плавих униформи", те да ће озбиљно размислити о томе да се у будућности школују за полицајце.

У оквиру "Дана отворених врата" посјетиоци су погледали сталну Музејску поставку МУП-а.

"Дан отворених врата" организује се у оквиру програма обиљежавања Дана полиције Српске и крсне славе МУП-а Светог архангела Михаила - 4. априла.