latinica  ћирилица
26/03/2019 |  16:14 | Аутор: РТС

Ђоковић прескаче Монте Карло, игра у Мадриду

Новак Ђоковић по свему судећи ни ове сезоне неће играти на свим турнирима из серије 1.000 јер планира да неке прескочи. Један од мастерса на којима Ђоковић вјероватно неће наступити јесте онај у Монте Карлу.

Упркос чињеници да Новак живи у Монаку, на само неколико стотина метара од тениског комплекса, до сада није пријавио наступ на такмичењу.

Ђоковић је сезону почео турниром у Дохи, потом је освојио Аустралијан опен, прије одласка на амерички бетон у Индијан Велсу и Мајамију. У калифорнијској пустињи испао је у трећем колу, док га на Флориди чека борба за четвртфинале.

Он неће почети сезону на шљаци као и бројне његове колеге, па ће му први испит бити на мастерсу у Мадриду. То је потврђено и у календару на његовом званичном сајту.

Српски тенисер налази се на листи учесника у "Магичној кутији" уз Роџера Федерера који се враћа на најспорију подлогу и Рафаела Надала.

Ипак, треба напоменути да још није сигурно да ће му први турнир послије Мајамија бити Мадрид јер увијек постоји могућност да добије специјалну позивницу организатора. У прошлости је то био чест случај, па не би било необично да га ипак видимо на земљаној подлози "Кнежевине".

Новак је до сада по два пута тријумфовао у Монте Карлу и престоници Шпаније.