latinica  ћирилица
27/03/2019 |  14:41 ⇒ 14:46 | Аутор: СРНА

Спријечено кријумчарење 23 мигранта на подручју Угљевика

Припадници Граничне полиције БиХ спријечили су кријумчарење 23 лица афро-азијског поријекла на подручју општине Угљевик који су откривени контролом комбија са регистарским ознакама БиХ.
Мигранти - Фото: РТРС
МигрантиФото: РТРС

Мигранти који су откривени јуче, нису посједовали идентификационе документе, а у разговору са службеницима Граничне полиције изјавили су да долазе из Пакистана.

Двоје држављана БиХ доводи се у везу с овим кријумчарењем, а о догађају је обавијештен тужилац у Тужилаштву БиХ и у току је даљи рад на овом случају, саопштено је из Граничне полиције БиХ.

Службеници Јединице граничне полиције Аеродром Сарајево јуче су одузели три фалсификоване путне исправе Италије, које су на увид дали држављани Ирана.

Прегледом пртљага, на другој линији граничних провјера, нађени су оригинални документи на основу којих је утврђен њихов идентитет. На Међународни аеродром Сарајево, стигли су летом из Истанбула.

О догађају је обавијештен тужилац Кантоналног тужилаштва Кантона Сарајево. Према његовој наредби, фалсификовани документи су привремено одузети, а држављани Ирана прекршајно процесуирани у складу са Законом о странцима и враћени у Истанбул.

Службеници Јединице граничне полиције Градишка јуче су спријечили кријумчарење 700 комада гела "камагра", средства за потенцију, на изласку из БиХ на Међународном граничном прелазу Градишка.

Кријумчарена "камагра" припадала је лицу чији су иницијали Х.М.Л. /21/, држављанину Данске, који је контролисан у комбију, данских регистарских ознака.

О догађају је обавијештен тужилац Тужилаштва БиХ, према чијем ће налогу против наведеног лица бити достављен извјештај о почињеном кривичном дјелу кријумчарење, наведено је у саопштењу.

Службеници Јединице граничне полиције Добрљин јуче су лишили слободе лице чији су иницијали Р.К. /36/, након што је граничним провјерама утврђено да је за њим Полицијска управа Мркоњић Град расписала потрагу због кривичног дјела тешка крађа.

Ухапшени, који је држављанин БиХ, контролисан је на изласку из БиХ на прелазу Костајница и предат службеницима Министарства унутрашњих послова Републике Српске.