latinica  ћирилица
01/04/2019 |  21:03 ⇒ 02/04/2019 | 08:57 | Аутор: СРНА

На подручју Херцеговине активно 15 пожара

На подручју источне Херцеговине активно је 15 пожара, који не угрожавају стамбене објекте и имовину грађана, речено је Срни у Регионалном центру Републичке управе Цивилне заштите, чије је сједиште у Билећи.
Пожар у Херцеговини (фото: АТВ БЛ) -
Пожар у Херцеговини (фото: АТВ БЛ)

На подручју општине Гацко активни су пожари у мјестима Доња Бодежишта, Браићевићи и Церница, а у току дана избио је пожар на Липнику који је пријетио да угрози куће, али су га ватрогасци одбили од стамбених објеката.

На подручју општине Љубиње и даље је активан пожар код села Кртиње који се шири у правцу планине Видуше, као и пожар у мјесту Жрвањ.

Према информацијама из Регионалног центра, на подручју општине Невесиње активни су пожари у селима Залом, Колеско, Ковачићи који не пријете насељима.

Ватрогасци су у току дана угасили четири пожара на подручју невесињске општине.

Пет пожара активно је на подручју Билеће, и то у селима Граница, Давидовићи, Баљци, Селишта и Симијова и они не угрожавају стамбене објекте.

На подручју Требиња и даље је активан пожар на Требињским брдима који не угрожава имовину грађана.

Припадници ватрогасних јединица из источне Херцеговине данима се боре са пожарима, а свакодневно избијају нови, због чега су више пута апеловали да становништво не пали ватру на отвореном.