latinica  ћирилица
12/04/2019 |  09:09 | Аутор: СРНА

Комленовић: Значајна помоћ Владе Србије - санитетско возило и 150.000 евра

Начелница општине Калиновик Милева Комленовић изјавила је да ће Влада Србије са 150.000 евра помоћи реализацију пројекта проширења капацитета Дома за старија лица у тој општини, те да ће Калиновик добити и недостајуће санитетско возило.
Милева Комленовић - Фото: СРНА
Милева КомленовићФото: СРНА

- Ријеч је о значајној помоћи за нашу општину - рекла је Комленовићева Срни.

Она је објаснила да општина није имала у потпуности обезбијеђена средства за проширење Дома за старија лица, које није могуће радити фазно.

- Тако да су нама од животне важности помоћ Владе Србије од 150.000 евра за овај пројекат, као и санитетско возило - истакла је Комленовићева.

Према њеним ријечима, општина Калиновик предложила је набавку санитетског возила потребног за превоз пацијената на дијализу у Болницу "Србија" у Источном Сарајеву и пројекат проширења Дома за старија лица.

- Пројекти које је одобравала Влада Србије били су усмјерени на питања од општег интереса, попут домова за незбринуту дјецу, школа, болница, домова за старе и слично. С обзиром на то да имамо адаптиран Дом здравља, а и школе су нам у квалитетном стању, ово је био наш горући пројекат - навела је Комленовићева.

Она је додала да су пројекти које ће у Калиновику помоћи Влада Србије формалноправно одобрени, одлуке о томе донијете и објављене, те да се у скорије вријеме очекује да ће средства за проширење Дома за старија лица бити оперативна, а санитетско возило стављено на услугу онима којима је намијењено.