latinica  ћирилица
12/04/2019 |  12:06 | Аутор: РТС

Зеленовић послије Хрватске: Тражим вријеме и стрпљење

Рукометаш репрезентације Србије Немања Зеленовић изјавио је да је искуство недостајало његовог тиму да побједи великог ривала као што је Хрватска (25:25) у Београду и позвао јавност на стрпљење јер је увјерен да ће у будућности правити много успјеха.
Детаљ са меча из Београда - Фото: РТС
Детаљ са меча из БеоградаФото: РТС

- Честитао бих нашим момцима који су одиграли фантастично, пружили невјероватну игру од почетка и тако свих 60 минута. Драго ми је због тога, а најдраже што смо послије неколико година играли пред београдском публиком. Мислим да је превагу направила доза неискуства, гдје смо у неколико наврата направили глупе грешке. Морамо то да поправимо - рекао је Зеленовић новинарима послије сусрета у Штарк арени.

Десни бек "орлова" истакао је да Хрватска искусно искористила неке грешке његовог тима, којем је, како је рекао, потребно време да покаже колико може.

"Хрватска репрезентација је као искусна и зато је то на прави начин искористила наше грешке. Мислим да смо показали наш карактер, атмосферу која нас је красила и у квалификацијма и на Свјетском првенству. Само вријеме тражим. Сачекајте нас мало, имајте стрпљења за нас. Вјерујем у ове момке и мислим да ћемо да правимо добре резултате - рекао је он.

Он је истакао и добре и лоше моменте у игри Србије.

- Морам да истакнем фантастичну одбрану, голман је био добар. Све смо некако укомбиновали. Наравно, фали нам искуство у нападу, да мало станемо на лопту, да направимо праве одлуке. Не сумњам у ове момке биће то одлично - истакао је Зеленовић и додао да жали за што Србија није побиједила.

Србија и Хрватска наредни меч у квалификацијама за Европско првенство играју у недјељу у Задру.