latinica  ћирилица
12/04/2019 |  12:53 | Аутор: СРНА

Част отаџбине: Безбједносне снаге Српске да се припремају за одбрану

Удружење "Част отаџбине" оцијенило је да безбједносне снаге Републике Српске морају озбиљно и организовано прићи припремама свих субјеката за одбрану Српске и не смију дозволити било какво изненађење.
Част отаџбине (Фото: castotadzbine.rs) -
Част отаџбине (Фото: castotadzbine.rs)

Ово удружење оцјењује да су Бакир Изетбеговић и његова СДА "извор свих сукоба у државној заједници БиХ, од Дејтона до данас".

- Бакир се спрда са уставом и постојећим законима, вријеђа, дезавуише и омаловажава српски народ. Саботира формирање власти на нивоу БиХ и бори се за њему одане `српске` министре у Савјету министара БиХ - наводи се у саопштењу из овог удружења.

Из Удружења "Част отаџбине" истичу да се "СДА и Изетбеговић годинама припремају `за злу не требало` ако Срби не буду послушни и ако распишу референдум за независност Републике Српске", као и да Изетбеговић отворено каже да издвајање Републике Српске из државне заједнице БиХ не може проћи без рата.

- Надамо се да је и Србима и Бошњацима доста ратовања и да се неће дати завести, зарад неких бјелосветских интереса - истиче се у саопштењу.

Ово удружење подсјећа да Изетбеговићу смета формирање резервног састава полиције Републике Српске, иако је све урађено по закону, те да му смета све што јача Републику Српску и да оптужује предсједавајућег Предсједништва БиХ Милорада Додика да дестабилизује БиХ и да ће ФБиХ на то дати снажан одговор.

У тексту се оцјењује да би Изетбеговић волио да Срби имају подређен положај, да нису организовани и способни да пруже отпор у случају евентуалног оружаног сукоба.

Из Удружења "Част отаџбине" тврде да СДА и Изетбеговић годинама форсирају рад намјенске индустрије и припремају се за рат, као и да у ФБиХ има велики број паравојних формација, обучених и увјежбаних и велики број организација проистеклих из грађанског рата.

- Нико још не зна тачан број повратника `Алахових ратника` у ФБиХ, али морамо знати да они представљају озбиљну пријетњу Републици Српској. А када сагледамо могуће претње Републици Српској, не можемо занемарити Оружане снаге БиХ, бошњачку компоненту која ради и радиће по захтјевима и командама СДА и Изетбеговића, јер су командни кадар постављали они - наводе из овог удружења.

Уз подсјећање да је Додик стање у државној заједници БиХ оцијенио као хаотично и без наде да не може у оваквим околностима бити поправљено, ово удружење сматра да због тога сви морају дати апсолутну подршку Додику и свим институцијама Републике Српске, који се боре за опстанак и егзистирање Републике Српске.

- Надамо се да ће и СДС успјешно савладати унутрашње слабости и придружити се снагама које се боре за интересе Републике Српске - истиче се у саопштењу.

Из Удружења "Част отаџбине" поновили су да Срби морају смоћи снаге и раздружити се са Бошњацима путем референдумског изјашњавања и да је једино квалитетно рјешење - миран разлаз, уз пуно учешће великих сила.

У саопштењу се напомиње да ни пуних пет мјесеци од избора нису имплементирани изборни резултати и да се то догађа само у државној заједници БиХ и вјероватно нигде више на свијету.

Власт на нивоу БиХ не постоји, онемогућен је рад изабраног Предсједништва БиХ, а српски клуб у Представничком дому Парламентарне скупштине у оваквим околностима не жели да присуствује сједницама, јер нису спремни за политичке уцјене, додаје се у саопштењу.

Из Удружења истичу да Савјет министара ради у техничком мандату, али да му то "не смета да уз помоћ својих вазала" игнорише интересе Републике Српске.