latinica  ћирилица
12/04/2019 |  15:39 ⇒ 17:42 | Аутор: РТРС

Зворник: Стипендије за 163 студента

У Зворнику су потписани уговори о стипендирању 163 студента. У наредном периоду биће потписани уговори и са преосталим студентима који су прошли конкурс.

Студентима који су потписали уговоре у десет мјесечних рата биће исплаћено 1.000 КМ. Прву мјесечну рату у износу од 100 КМ примили су и Кристијан Шавија и Јелена Стевановић.

- Просјек ми је 9,1, пријавио сам се за општинску стипендију и успио сам се изборити за њу - истакао је Кристијан Шавија, студент Фармацеутског факултета, док се Јелена Стевановић, студенткиња Информационих технологија радује смањењу кућних трошкова за школу.

- Логично да ће смањити трошкове мојим родитељима, и веома сам радосна што сам им барем на неки начин олакшала све ове године улагања у мене. Када видите да вас и Град подржава, онда свакако да је лакше и жеља је већа за студирањем.

Право на стипендију остварили су студенти са просјечном оцјеном већом од 8,5, носиоци Вукове дипломе из средње школе, студенти без оба родитеља и са потешкоћама у развоју, али и студенти мастер студија чији је просјек већи од девет.

- Ове године сам посебно поносан зато што 163 студента имамо са просјеком преко осам и по. Остаје само још већа одговорност на нама да покушамо поправљати услове да они један дан у што већем броју се овдје врате да заједно градимо наш град - поручио је Зоран Стевановић, градоначелник Зворника.

За стипендирање ће из градског буџета бити издвојено 183.000 КМ, односно 9.000 КМ мање него лани.