latinica  ћирилица
12/04/2019 |  17:16 | Аутор: СРНА

Новић: Надлежни крију податке о терористима

Делегат у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Средоје Новић изјавио је да не разумије шта се дешава на пољу безбједности у БиХ, када се јавности не саопштава ко су лица склона терористичким активностима.
Средоје Новић (Фото:pestisracok.hu) -
Средоје Новић (Фото:pestisracok.hu)

Новић је, коментаришући депортовање три држављанина БиХ из Њемачке због повезаности са тероризмом, оцијенио да надлежни крију податке о терористима.

- Невјероватно је да се износе подаци за лица која, нажалост, изврше суицид, у било којем мјесту у БиХ, али зато, врло вјешто, поједини министри одговорни за ту област не желе да кажу /ко су лица склона терористичким активностима/ -  рекао је Новић Срни.

Он је истакао да то не чине ни надлежне агенције, иако би морале грађане да упозоре, која су то лица склона терористичким активностима и да јавно кажу о коме је ријеч.

Новић је оцијенио да се појединци крију иза демагошких наступа како воде борбу против тероризма, а у дослуху су са терористима.

Према његовим ријечима, тешко је разумјети све оне који данас учествују у власти на нивоу БиХ и који су једноставно приватизовали БиХ као земљу у којој може да ради ко год шта хоће.

БиХ је, према Споразуму о реадмисији са Њемачком, прихватила своја три држављанина који су враћени у БиХ због сумње да су повезани са тероризмом, а надлежни у БиХ још нису саопштили идентитет тих лица.