latinica  ћирилица
12/04/2019 |  17:40 ⇒ 18:02 | Аутор: РТРС

Аутистичном дјечаку Славку Мршевићу одобрено присуство настави

Славко Мршевић, младић са аутизмом из Рудог, од понедјељка ће са својим вршањцима, поново на наставу, уз пратњу асистента. Тако је одлучило ресорно министарство, које је поништило претходну одлуку којом Славку није било дозвољено да присуствује настави четвртог разреда за занимање техничара друмског саобраћаја.

Славко ће са својим разредом прославити и матуру, а рјешење ће се тражити и за завршетак школовања.

- Имајући у виду специфичност ситуације у вези са образовањем Славка Мршевића, у складу са чланом 80 став 2, Закона о средњем образовању, искористићу право, као министар, будући да је у најбољем интересу Славка Мршевића, да у изузетним случајевима, одобрим, када за то постоји оправдан разлог, да одобрим полагање разредног испита за 1. разред, занимање техничар друмског саобраћаја у Средњошколском центру у Рудом - рекла је Наталија Тривић министарка просвјете и културе Републике Српске.

Ненад Мршевић, Славков отац, рекао је да га је ова вијест веома обрадовала и да ће, након три године правне борбе породице за Славково образовање, од данас са Министарством просвјете и културе Српске бити партнер, а све ради најбољег интереса његовог сина.