latinica  ћирилица
12/04/2019 |  17:58 ⇒ 19:32 | Аутор: РТРС

Цвијановић: У Угљевик уложено 35 милиона КМ (ФОТО)

У Угљевику је данас одржан састанак предсједнице Републике Српске Жељке Цвијановић са руководством ове општине.

Цвијановићева је изразила задовољство данашњим састанком са начелником општине Василијем Перићем, рекавши да је разговарано о пројектима који се реализују у овој општини.

Подсјетила је да је Влада Српске у Угљевик уложила 35 милиона КМ.

- Прошле године је уложено 500.000 КМ. Данас сам имала прилику да се информишем о реализацији пројеката финансираних тим средствима. Ријеч је о реконструкцији локалне путне инфраструктуре, школе и објекта амбуланте породичне медицине. Сви ти пројекти су значајни за локално становништво - истакла је Цвијановићева.

Фото: РТРС

Она је нагласила да је јака веза између републичке и локланих власти основ за реализацију успјешних пројеката.

Цвијановићева је навела да је РиТЕ Угљевик срце привредног живота ове општине.

- Морамо водити рачуна о даљем развоју општине Угљевик, као и осталих општина у Српској. Развој сваке општине је развој Републике и ми смо томе посвећени - поручила је предсједница Српске.

Фото: РТРС

Начелник општине Угљевик рекао је да је на састанку са предсједницом Српске разговарано о функционисању највећег предузећа у овој општини РиТЕ Угљевик.

- Рудник и термоелектрана Угљевик је значајно предузеће за нашу регију и читаву Републику Српску, које запошљава око 2.000 људи - навео је Перић.

Он је додао да је тема састанка била и реализација инфраструктурних пројекта, попут уређења корита ријеке Јање и други значајни пројекти које је подржала Влада Српске.

Перић очекује даљу подршку републичких институција општини Угљевик.