latinica  ћирилица
12/04/2019 |  19:03 ⇒ 22:21 | Аутор: РТРС

Цвијановић: Радимо на јачању Српске (ФОТО)

Потпредсједница СНСД-а Жељка Цвијановић изјавила је вечерас да је поносна на добар политички посао у Републици Српској који је увијек у интересу јачања Српске.
Угљевик - Фото: РТРС
УгљевикФото: РТРС

- Много тога смо урадили и поносна сам када погледам како то изгледа на другим нивоима власти, што смо у Републици Српској тако брзо формирали Владу, лагано дошли до новог буџета и да након избора није било ниједног дана раскорака, што показује капацитет наших политика и нашу одговорност - рекла је Цвијановићева на састанку са Општинским одбором СНСД-а у Угљевику.Она је оцијенила да би било лакше да је формирана власт на нивоу БиХ и у Федерацији, наводећи да су за неке процесе, ипак, потребни партнери и ангажман свих.

- Али, на сцени је политички хир и манипулације и на нама је да даље јачамо Републику Српску и чекамо да се тај процес распетља на неки начин, како год - рекла је Цвијановићева.

Према њеним ријечима, неки странци су навели да из СДА шаљу информације да ће Денис Звиздић остати на позицији предсједавајућег Савјета министара у техничком мандату најмање до 2020. године, а, можда, и до 2022. године.

- Па добро, ако је то избор СДА. На крају ће политика СДА страдати од тог избора и, у крајњем случају, и оно што је концепт БиХ очито неће издржати такав удар - упозорила је Цвијановићева.

Фото: РТРС

Она је истакла да је у питању свјесно спречавање примјене изборних резулата и онемогућавање да Република Српска има на нивоу Сарајева своје представнике за које су грађани гласали, чиме се онемогућава право загарантовано Уставом и законима.

- Ми смо спремни за све те игре. Нама је приоритет јака Република Српска и наставак свих активности за јачање економско-финансијске основе - навела је Цвијановићева.

Цвијановићева, која је предсједница Српске, истакла је да је буџет Републике Српске стабилан и функционалан и да Српска извршава све обавезе.

- Све што смо покренули у инфраструктурном смислу иде без застоја, а имамо још много планова и амбиција - рекла је Цвијановићева.

Она је поручила да се наставља битка за политичку позицију Републике Српске.

- Ту се не смијемо ни дана уморити и нећемо! Сви заједно, као велики тим, нећемо се уморити од тога да бранимо и јачамо позицију Републике Српске - истакла је Цвијановићева.

Према њеним ријечима, Република Српска не ради ништа ни против кога и нема ни против кога ништа.

- Хоћемо да уживамо права које нам је Устав дао и свима који нас, евентуално, у томе ометају да поручимо - цијена коју ће платити иде на њихов, а не наш рачун - нагласила је Цвијановићева.

У разговору са страначким сарадницима она је рекла да се ситуација у Републици Српској смирила након избора.

- Сада се много више може сарађивати хладне главе. Ово је период који у политичком смислу треба искористити да та сарадња буде дефинитивно увијек у функцији јачања позиције Републике Српске - истакла је Цвијановићева.