latinica  ћирилица
25/04/2019 |  07:41 ⇒ 10:09 | Аутор: РТРС

НСРС: Гласање о апсолвираним тачкама дневног реда (РТРС плус, 10.00)

Народна скупштина Републике Српске данас ће наставити сједницу, гласањем о апсолвираним тачкама дневног реда.
НСРС - Фото: РТРС
НСРСФото: РТРС

Скупштина је размотрила Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о заштити од насиља у породици који предвиђа пружање заштите жртви насиља у породици или породичној заједници и стварање услова за спречавање понављања тих случаја.

Образлажући овај нацрт закона у парламенту Српске, министар породице, омладине и спорта Соња Давидовић рекла је да се овим законским рјешењем жртви насиља у породици обезбјеђује неопходна заштита у виду изрицања хитних мјера, те да се у наредном периоду од 30 дана могу изрећи и заштитне мјере којима се обезбјеђује продужење те заштите.

Претходно је размотрен Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о развоју малих и средњих предузећа, Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о социјалној заштити, те Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о уређењу простора и грађењу.

Скупштина је размотрила и Нацрт закона о измјени и допунама Закона о оружју и муницији којим се додатно укидају административне баријере када је ријеч о условима за набављање оружја.

Посланици су раније размотрили Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о јавном реду и миру којим се, између осталог, дефинише одговорност за прекршаје угоститеља као предузетника, прецизније прописују одређени прекршаји јавног реда и мира, те дефинише нови прекршај "непријављивање прекршаја јавног реда и мира".

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић рекао је да ће накнадно бити одређен термин наставка четврте редовне сједнице.

Наставак сједнице заказан је за 10.00 часова, пренос можете прати на РТРС плус.