latinica  ћирилица
25/04/2019 |  07:56 ⇒ 11:06 | Аутор: СРНА

Састали се Путин и Ким Џонг Ун (ВИДЕО)

Руски предсједник Владимир Путин и сјевернокорејски лидер Ким Џонг Ун састали су се на острву Руски недалеко од лучког града Владивостока и на свом првом самиту обећали су јачање веза између двије земље.
Састанак Путина и Кима - Фото: RT
Састанак Путина и КимаФото: RT

- Увјерен сам да ће ваша посјета Русији помоћи да боље схватимо начин на који можемо ријешити ситуацију на Корејском полуострву и шта Русија може да уради како би подржала позитиван процес - рекао је Путин на почетку састанка са Кимом.

Путин је Киму честитао реизбор на функцију предсједавајућег Комисије за државна питања. Руски предсједник је подсјетио да су двије земље прошле године обиљежиле 70 година од установљавања дипломатских односа.

Сјевернокорејски лидер изразио је наду да ће састанак са руским предсједником бити користан у развоју односа између двије земље, које имају дуго пријатељство и историју.

Ким је захвалио Путину за организовање разговора и спремности руског предсједника да одвоји вријеме за њихов сусрет упркос свом густом распореду.

Из Кремља је саопштено прије састанка да ће лидери разговарати о денуклеаризацији али се очекује да ће Ким тражити подршку од Путина након његових неуспјелих разговора са америчким предсједником Доналдом Трампом.