latinica  ћирилица
25/04/2019 |  08:16 ⇒ 10:20 | Аутор: РТРС

Звезда дочекује Партизан (Радио Српске, 19.00)

Фудбалери Црвене звезде и Партизана састаће се у 160. вјечитом дербију.
Црвена Звезда - Партизан - Фото: РТРС
Црвена Звезда - ПартизанФото: РТРС

Дуел је првобитно заказан за викенд, али је помјерен за четвртак због Ускрса.

Звезда је лидер шампионата са 44 бода, четири мање има другопласирани Раднички, док је Партизан трећи са 30 бодова.

Звезда ће у трећем колу плеј-офа Суперлиге Србије бити домаћин због бољег пласмана у регуларном дјелу – изабраници Владана Милојевића тренутно имају четири бода више од другопласираног Радничког.

Актуелни шампион је савладао Раднички, али је потом изгубио од Чукаричког на Бановом брду и трка за титулу је поново узбудљива.

Ипак, дуел са Партизаном је увијек нешто посебно, а Милојевић је пред окршај са највећим ривалом навео да ће посебно важан бити почетак меча, односно првих 15 минута.

- Напомињемо и причам о томе, није табу тема. Пуно ствари има, ту је и психолошка припрема... Дерби је јако непредвидив и нико не може да каже како ће да буде. Може мала грешка да се деси и одлучи. Нисам спреман било шта да прогнозирам, већ се надам да ћемо бити бољи него у претходним мечевима - рекао је Милојевић.

Његов колега на другој страни Саво Милошевић преузео је тим током турбулентне сезоне, током које Партизан није личио на кандидата за трофеј.

Легендарни репрезентативац и играч "црно-бијелих" успио је да тргне екипу, али недовољно да се угрозе Раднички и Звезда.

Он истиче да је дерби посебан тренутак у српском фудбалу.

- Знам шта дерби представља, он је без обзира на стање на табели и стање у клубовима увијек посебан. Атмосфера и притисак се осјећају. Често се догађало да оно што замислите прије дербија, да не остварите на самој утакмици. У доброј мјери ће бити тако. У дербијама одлучују неке друге ствари, а не некаква тактичка рјешења - казао је Милошевић.

Правду на 160. "вјечитом дербију" дјелиће судија Новак Симовић, којем ће помагати Милован Ристић и Далибор Ђурђевић.

Симовић је ове сезоне судио Црвеној звезди на двије утакмице и то обе против Радничког из Ниша (2:2 и 3:0), док је Партизану правду дјелио против Напретка (1:1), када је искључио Армина Ђерлека због два жута картона.

У осталим утакмицама плеј-офа од 15.30 Раднички у Нишу дочекује Чукарички, док се од 18.00 састају Младост – Војводина и Напредак – Пролетер.

У плеј-ауту ће се све утакмице играти такође од 18 часова. То су дуели Мачва – Земун, Радник Сурдулица – Динамо Врање, Спартак – Бачка и Вождовац – Рад.

Утакмицу која почиње од 19 часова, преносиће Радио Републике Српске.